Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.
Truppgymnastik
Våra grupper:
Nivå 1:
Nivå 1 är den högsta nivån man kan tävla inom gymnastikförbundet. Här tävlar de gymnaster som kör bland annat dubbla och trippla volter på trampett och tumbling. Tävlingen körs enligt reglementet Code of Points. 
Riksnivå - från 15 år

Nivå 2:
Nivå 2 är den näst högsta nivån i tävlingssystemet och vänder sig till gymnaster som är 13 år eller äldre. På nivå 2 tävlar man bland annat på dubbelvolter på trampett och skruvar i volter på både tumbling och trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Code of Points. 
Riksnivå - från 13 år

Nivå 3:
Nivå 3 arrangeras både på riks, regional och storregionsplan. På riksnivå krävs att gymnasten är 13 år eller äldre, men för att tävla storregionstrean är minimum åldern 11 år. Här tävlar gymnasterna på exempelvis rondat-flickis-sträcksalto på tumbling och 540 skruv på trampett. Tävlingen körs enligt Nationella Bedömningsreglementet. 
Riksnivå - från 13 år
Regionsnivå - från 10 år

Nivå 4:
Här tävlar de gymnaster som kör rondat-flickis-salto och handvolt-volt på tumbling samt volter med skruvar på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 
Riksnivå - från 13 år
Regionsnivå - från 10 år

Nivå 5:
Här tävlar de gymnaster som kör bland annat rondat-flickis-salto och volt-handvolt på tumbling samt sträckta volter på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 
Riksnivå - från 13 år
Regionsnivå - från 10 år

Nivå 6:
Nivå 6 arrangeras regionalt, denna tävling vänder sig till gymnaster som är 10 år eller äldre och tävlar på bland annat rondat-flickis och handvolt på tumbling samt grupperad volt och överslag på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 
Regionsnivå - från 10 år

Nivå 7:
Nivå 7 körs enbart regionalt och vänder sig till gymnaster, 7 år eller äldre, som tränat gymnastik ett tag. På denna tävling kör gymnasterna övningar som exempelvis; rondat-flickis, grupperad volt och överslag. 
Tävlingen körs enligt regionala bestämmelser samt Nationella Bedömningsreglementet. 
Regionsnivå - från 7 år

Nivå 8:
Nivå 8 är den lägsta nivån i Gymnastikförbundets tävlingssystem. Denna nivå vänder sig till gymnaster som ska träna på att tävla. På denna nivå är det inga domare som sätter poäng, det är mer som en uppvisning där alla tävlande får medalj och laget får ett omdöme om sitt framträdande.
Regionsnivå - från 7 år


Terminsavgifter Tävlingsgrupper Våren 2019


1,0 tim       

1,5 tim     1.400 kr

2,5 tim     1.500 kr

3,5 tim     1.600 kr

4,5 tim     1.800 kr

5,5 tim     1.900 kr

6,5 tim     2.100 kr

7,5 tim     2.300 kr

8,5 tim     2.500 kr

9,5 tim     2.700 krMedlemsavgift

200 kr per år


Vad är truppgymnastik
2018-10-08 14:17
I truppgymnastik tävlar man i tre olika klasser: manlig, kvinnlig och mixed. 
Varje trupp består av 6-16 gymnaster. I mixedklassen är det lika många damer som herrar i truppen. Man tävlar i tre grenar: fristående, tumbling och trampett. På riksplanet arrangeras tävlingar i åldrar från 13 år och upp till seniorer.

Titta på svenska gymnastikförbundets coola filmer som med hjälp att profiler i svensk gymnastik ger svaret på Vad är truppgynmastik? (2min) och varför truppgymnastik är Sveriges största gymnastikdisciplin (3:46).
Läs mer om truppgymnastikens olika discipliner på gymnastikförbundets hemsida.
 
Våra samarbetspartners
Stöd GF Örebro! Koppla ert medlemskap till oss
Tipsa om Fastighetsbyrån, stöd föreningen!
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?