SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Blå 20 (Nivå 6-7)

Trupp Blå 20 är en tävlingsgrupp med 25 gymnaster födda 2011-2012 som tränar 3 gånger i veckan och tävlar på nivå 6-7.

 
Nivå 6:
Nivå 6 arrangeras regionalt, denna tävling vänder sig till gymnaster som är 10 år eller äldre och tävlar på bland annat rondat-flickis och handvolt på tumbling samt grupperad volt och överslag på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 

Regionsnivå - från 10 år 

 
Nivå 7:
Nivå 7 körs enbart regionalt och vänder sig till gymnaster, 8 år eller äldre, som tränat gymnastik ett tag. På denna tävling kör gymnasterna övningar som exempelvis; rondat-flickis, grupperad volt och överslag. 
Tävlingen körs enligt regionala bestämmelser samt Nationella Bedömningsreglementet. 
Regionsnivå - från 8 år
 
Träningstider:
Onsdagar kl 17-18.30 Engelska skolan
Torsdagar kl 17-19.00 Oscariahallen
Söndagar kl 11-13.00 Risbergska stora hallen
 
Träningstid; 5,5h /veckan
 
Förkunskapskrav
  • Ljushopp
  • Grupperad volt
  • Överslag 
  • Rondat med stäm
  • Handvolt
  • Flickis
Ledare
Linnea Hofgren
Louise Hofgren
Ida Torvaldsson
Kajsa Klingström
Agnes Ekman
Teresia Åström
 
Blå - Träna på att träna

De flesta i det här stadiet av sin utveckling säger fortfarande att de ”går på gymnastik”. Ofta vill nu barnen själva fokusera på en eller flera discipliner. Med goda ledares stöd växer nu lusten och viljan att träna. Här har vi vår stora chans att skapa förutsättningar för ett livslångt idrottande inom gymnastiken eller andra idrotter.


Träningen

Under lekfulla former flyttar vi försiktigt och med känsla för varje individs unika egenskaper fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen blir mer strukturerad och kräver större koncentration från utövarna. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) kompletterar grenspecifik träning.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

Ledaren behöver ha teknisk kompetens, men också djupare kunskap om barn och ungas utveckling. Utmaningen är att med rörelseglädjen intakt flexibelt anpassa prestationsmål efter varje barns fysiska och mentala utvecklingstakt. Kunskap inom träningslära är också nödvändig.

Tävling

Tävlingsgymnaster kan delta i rikstävlingar, men tävlar i första hand på lokal och regional nivå. Resultaten står inte i centrum. Uttagningar ska undvikas.

Att tänka på

  • Utövaren ska kunna delta i andra idrotter.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?