SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.

Information om att vara en lagförälder i ett tävlingslag
Här lägger vi upp dokument med tips och information om allt från hur man bäst hanterar lagets uppdrag vid arrangemang (kassa/servering/redskap) till tips på vart man kan åka på läger.
 
Tipsa gärna oss!
FAQ
2022-03-08 11:14

 

Vad gör en lagförälder?

Det viktigaste för en lagförälder är att vara länken mellan tränarna/klubben och föräldrarna i laget.

 

Föreningsarrangemang

Föreningen ordnar varje år en uppvisning och två tävling.

Varje lag ges ett ansvar (till exempel café, redskap, städ, entré) och lagföräldrarna ser till att lagets uppgift fördelas inom lagets föräldrar och genomförs.

 

Träningsläger/Tävlingar

Vara länk mellan tränarna och familjerna med ansvar för kommunikation och genomförande av de praktiska arrangemangen så att lägret eller tävlingen kan genomföras. Lagföräldern blir projektledare och ser till att alla involveras och bidrar. Ibland kan det vara bra att redan tidigt på terminen dela ut ansvaret mellan familjerna på olika aktiviteter under terminen.

 

Kläder

Kanske ofta något som tränarna ytterst har åsikter och önskemål om, men där de kan behöva lagföräldrarnas stöd för inköp mm. Vi har avtal med NeH så kläder behöver köpas via dem.

Ni kan läsa mer om kläder här; https://www.gforebro.se/sida/?ID=258014 

 

Sportadmin

Tips, lägg upp en sluten Facebook grupp med info och bilder från tävlingar mm. Gör alla utskick via Sportadmin. Den har smarta funktioner för anmälningar och utskick av informationsmejl.

 

Se tidigt till att alla familjers korrekta kontaktuppgifter kommer in.

 

Lagkassa

Alla lagkassor hanteras av föreningen. Lagföräldern sköter alla insamlingar och försäljningar men lagkassan ska sitta hos föreningen.

Tryck här för att se förslag på hur ni kan tjäna pengar till gruppkassorna!

 

Försäljningar

Alla försäljningar redovisas till föreningen. 

Ni sätter in pengarna på Bankgiro 348-9531 och märker inbetalningen med lagnamn och vad pengarna avser, ex "trupp blå13 kakförsäljning". Sedan skickar ni underlaget för insättningen till info@gforebro.se

Underlag är en faktura eller en orderbekräftelse. Om någon köpt sig fri från försäljningen så skickar ni en specad lista över det. 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?