SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Ljuslila 2 (USM)
Trupp ljuslila 2 är en tävlingsgrupp med gymnaster som tävlar på SM stegen. Dessa gymnaster ligger längst fram i sin åldersklass och blir uttagna till laget. Gymnasterna i laget är födda 2008-2011. Vi tävlar nivå2 samt USM!
 
Nivå 2 & USM nivå:
Nivå 2 är den näst högsta nivån i tävlingssystemet och vänder sig till gymnaster som är 13 år eller äldre. På nivå 2 tävlar man bland annat på dubbelvolter på trampett och skruvar i volter på både tumbling och trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Code of Points. 
Riksnivå - från 13 år
 
Träningstider:
Måndag, 17.00-19.45 Oscaria
Onsdag, 17.00-19.30 Oscaria 
Torsdag, 17.00-20.00 Risbergska (fristående)
Söndag, 11.00-13.30 Oscaria
 
 
Förkunskaper:
Här blir gymnasterna uttagna från befintliga lag.
 
Ansvarig tränare:
Maria Moström
 
Ljuslila - Träna för att tävla
I detta stadium har man bestämt sig för att satsa på tävling. Fokus ligger på att nå elitnivå i sin disciplin, vilket innebär SM-stegen och/eller internationella tävlingar.

Träningen

Utövarna behärskar nu alla grundövningar. Träningen inriktas därför på inlärning av avancerade övningar och sekvenser, samt perfektion i utförandet. Det är viktigt att individuellt anpassa övningsval och träningsupplägg, samt lämna utrymme för återhämtning.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

I detta stadium måste tränaren ha en bred kompetens, inte minst på grund av att de flesta utövarna nu går igenom puberteten. Ledaren behöver ta fram individuellt anpassade träningsupplägg och vara extra uppmärksam på överträningssymtom. Träningsmängden ökar gradvis, upplägg anpassas utifrån dagsform, samverkan med skolan sker vid behov. Utövarens vuxna kontakter bör ha stor förståelse och beredskap för stadiets utmaningar. Den ökade träningsmängden och komplexiteten i träningen kräver en individuellt anpassad stödapparat inom medicinsk support, nutrition och idrottspsykologi. Tränaren har insikt om de olika delarnas bidrag till helheten och ser till att utövaren får stöd även utanför träningen.

Tävling

Förberedelser inför tävling och själva tävlingsmomentet blir viktiga delar i utvecklingen. Tävlingsmedverkan anpassas utifrån sportslig nivå, fysisk status och mental mognad. Vi ser tävlandet som en del av ett större långsiktigt lärande, och fokuserar på utövarens insats och utveckling. Resultaten är sekundära.

Att tänka på

  • Vi periodiserar och anpassar belastningarna på individnivå.
  • Tränare förstår att utvecklingen sker i olika takt, samt att rollfördelningen mellan utövare och tränare går mot att bli en mer jämbördig relation.
  • Utövaren måste nu ha egen kunskap om träningslära, återhämtning och nutrition. Långsiktiga mål klarnar och förtydligas genom att tränare och utövare tillsammans kartlägger möjliga vägar framåt, både på kort och lång sikt.
  • Utövare i detta stadie kan göra omval i sin ambitionsnivå, något som ledare och förening ska stötta.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?