Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.

Vad är cheer
Många har bilden av att cheerleading bara är att stå på matcher och heja på exempelvis ett lag som spelar amerikansk fotboll. Det är EN del av cheerleading men det VI främst sysslar med är att vi tränar och tävlar i sporten cheerleading. 

Cheerleading består av fem olika delar; hopp, gymnastik, bygg/pyramider, dans och chant.
Hopp innebär att man från stående hoppar upp i luften och gör en position med armar och ben.
Gymnastik är akrobatik där man gör allt från kullerbyttor till volter av olika slag.
Bygg/pyramider är delen där man lyfter upp och kastar varandra. Det fungerar så att man är ca 3 stycken i basen som lyfter och en på toppen som blir lyft/kastad. Skillnaden mellan bygg och pyramid är att ett bygg är enskilt och en pyramid är när flera byggrupper sammanlänkas.
Dans det som utmärker just dans inom cheerleading är att det är skarpa rörelser och ofta i ett högt tempo. Oftast är dansen i slutet av programmet hos svenska lag.
Chant är när man skriker en ramsa och har rörelser till den. Den är till för att heja och få igång publiken och skapa god stämning. Denna ska vara ca 30 sekunder och sker innan programmet. Chant är ett obligatoriskt moment för alla lag i levlarna 3-6 på SCF tävlingar. Level 1 och 2 utövar inte chant.

Cheerleading
Idrotten cheerleading består av bland annat gymnastik, hopp, dans, bygg/stunt och pyramider. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.
 
En pyramid är en serie av stunts som ofta består av alla medlemmar i laget. Man använder baser, toppar, bakpersoner och frampersoner. Även hopp och gymnastik är en viktig del av cheerleading. Dessa moment kan utföras på olika svårighetsnivåer beroende på vilken nivå man tränar och tävlar på. En cheerleader arbetar även mycket med sin utstrålning för att entusiasmera åskådarna, det kallas ofta för SPIRIT!

Cheer Dance
Cheerdance är en blandning av cheerleading och dans. Laget utför dans, grundläggande hopp, leaps, piruetter och höga kickar. Ingen handstående, akrobatik, ramsa eller bygg tillåtet. I cheerdans ska en tredjedel av programmet utföras med pompons. Även cheerdance är uppdelade i olika divisioner och svårighetsnivåer.

Group Stunt
 Förutom att träna cheerleading i lag kan man även träna group stunt. I en group stunt tävlar man som en byggrupp där man utför basket tosses, volter och andra trix i luften. Fokus är enbart på stunt. Man kan tävla antingen enbart tjejer eller i en mixad grupp.

Här nedan finns några videos på våra lag från tävlingar där ni kan kolla och få en bättre bild av vad vi håller på med!

Anmälan till Open Gym öppen
2019-10-17 12:50
Nu går det att anmäla sig till Open Gym på Risbergska skolan kl 15.30-18.00, kostnad 100:-.

Höstlovsläger!
2019-10-04 08:28
Höstlovet är räddat! Senior lvl 3 CU storm anordnar ett läger! 

Alla är välkomna 

När? Mån och tis (28e och 29e okt) 
Kl 10-13 
Var? Väster park 
Kostnad? 300kr 
Ålder? 11 år och uppåt

Se under anmälan för att anmäla dig! Först till kvarn :) 
Sommarläger tävlingsgrupper
2019-06-18 11:00
Nu är anmälan öppen för tävlingsgruppernas sommarläger den 10-11 aug

För att anmäla klickar ni på anmälan och loggar in så blir lägret tillgängligt.

VI BYTER NAMN!!
2019-06-10 13:31
Inför säsong 19/20 byter vi namn på våra grupper!
för mer info om grupperna kan ni klicka i menyn ovanför 
Tema väder och naturfenomen

Träningslag

Sunshines - Miniminior Nybörjare

Cloud - Miniminior Fortsättning

Wave- Minior nybörjare

Lightnings - Junior/senior Nybörjare

Avalanche - Junior/senior Fortsättning

Snow - Group stunt junior träning

Rain - Group stunt senior träning


Tävlingslag

Frost - Minior lvl 1

Thunder - Junior lvl 1

Eclipse - Senior lvl 1

Blizzard - Junior lvl 2

Storm - Senior lvl 3

Wildfire - Group stunt junior

Aurora - Group stunt senior


Välkommen på utvecklingsdag!
2019-04-26 14:57

Välkomna till Årets utvecklingsdag 2/6 2019

Ni får detta mail eftersom ni är vårdnadshavare till en aktiv/ är en aktiv i GF Örebro Cheer Unlimited född 2009 och tidigare.


Alla aktiva som vill fortsätta med cheerleading i GF Örebro under säsongen 19/20 och som önskar en plats i ett tävlingslag ska delta på utvecklingsdagarna.


Vad är en utvecklingsdag?

… Utvecklingsdag är en träning där aktiva visar upp vad de lärt sig/vad de kan för att sedan få erbjudande om att börja i ett lag som passar den aktiva bäst.


Varför har vi utvecklingsdagar?

… Inom cheerleading handlar det inte bara om den enskilde aktiva utan om hela gruppen. Om någon i laget ej är redo för en nivå kan det bli en säkerhetsrisk för andra och den aktiva. Vår ambition är att de aktiva ska hamna på den nivå där de kan utvecklas och prestera till bästa förmåga samt att de blir sedda och utvecklade på en individuell nivå.


Varför en specifik dag?

… Vi tror på möjligheten att få träffa nya vänner och coacher. Vi tittar inte bara på teknik och förmåga utan även på allmän inställning till nya situationer och personliga egenskaper. Olikheter är en styrka för hela laget.


När söker man till laget?

…På utvecklingsdagen kommer den aktiva få fylla i en lapp där man skriver vilket lag de helst vill gå i. Alla som söker kommer få erbjudande om en plats i ett av våra lag, dock inte garanterat i ett tävlingslag eller i sitt förstahandsval.

Ni vårdnadshavare kommer sedan få mail om vilket lag den aktiva erbjuds plats i och ni kan välja att tacka ja till platsen. I det mailet kommer information om träningstider, ungefärliga kostnader för terminerna, förväntningar på den aktiva, med mera. Ni tar alltså ett gemensamt beslut om nästa termin.


Mer information om våra olika lag finns på www.gforebro.se


Vilken tid ska mitt barn gå på?

PASS 1 kl 10-12. Väster Park, födda 2009-2005

PASS 2 Kl 12.30-14.30 Väster park födda 2004 och tidigare

Kan du inte komma den 2 juni, finns det möjlighet att träna den 4/6 Väster Park kl 17.30-19.30, ålder 2009 och tidigare.


Funkar inte någon av dagarna, hör av dig till Amanda på mail amanda.cheerunlimited@hotmail.com för att hitta en lösning.

Hoppas vi ses!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Stöd föreningen genom att använda MyLoppis
Stöd GF Örebro! Koppla ert medlemskap till oss
Tipsa om Fastighetsbyrån, stöd föreningen!
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?