SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Blå 24

En nystartad trupp till hösten 24 med ca 30 gymnaster födda 2015-2016 som tränar 2 gånger i veckan och tävlar på nivå 7-8.

 
Nivå 7:
Nivå 7 körs enbart regionalt och vänder sig till gymnaster, 7 år eller äldre, som tränat gymnastik ett tag. På denna tävling kör gymnasterna övningar som exempelvis; handvolt, rondat-flickis, grupperad volt och överslag. 
Tävlingen körs enligt regionala bestämmelser samt Nationella Bedömningsreglementet. 
Regionsnivå - från 8 år
 
Nivå 8:
Nivå 8 är den lägsta nivån i Gymnastikförbundets tävlingssystem. Denna nivå vänder sig till gymnaster som ska träna på att tävla. På denna nivå är det inga domare som sätter poäng, det är mer som en uppvisning där alla tävlande får medalj och laget får ett omdöme om sitt framträdande.
Regionsnivå - från 8 år
 
 
Förkunskapskrav

Handstående utan vägg
Rondat med stäm
Stillastående flickis på station
Handvolt själv i en handvoltstrappa
Kontrollerad volt till rygg på uppbyggt eller volt till stå till landning
Överslag till rygg på mattberg
Spagat höger eller vänster eller splitt

 
Träningstider
Tisdagar 17.00-18.30 Risbergska Stora hallen
Torsdagar 17.00-18.30 Risbergska lilla hallen
 
Plus extra träningar under terminen för att öva in fristående 
 
Ledare
Alexandra Nyström Pelenius
Alexandra Olsson
Helena Lenke Thalberg
Ulrica Gustavsson
Viktoria Strömberg
Sanna Frejd
My Arveden
 
Blå - Träna på att träna

De flesta i det här stadiet av sin utveckling säger fortfarande att de ”går på gymnastik”. Ofta vill nu barnen själva fokusera på en eller flera discipliner. Med goda ledares stöd växer nu lusten och viljan att träna. Här har vi vår stora chans att skapa förutsättningar för ett livslångt idrottande inom gymnastiken eller andra idrotter.


Träningen

Under lekfulla former flyttar vi försiktigt och med känsla för varje individs unika egenskaper fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen blir mer strukturerad och kräver större koncentration från utövarna. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) kompletterar grenspecifik träning.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

Ledaren behöver ha teknisk kompetens, men också djupare kunskap om barn och ungas utveckling. Utmaningen är att med rörelseglädjen intakt flexibelt anpassa prestationsmål efter varje barns fysiska och mentala utvecklingstakt. Kunskap inom träningslära är också nödvändig.

Tävling

Tävlingsgymnaster kan delta i rikstävlingar, men tävlar i första hand på lokal och regional nivå. Resultaten står inte i centrum. Uttagningar ska undvikas.

Att tänka på

  • Utövaren ska kunna delta i andra idrotter.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?