SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Blå 13 (Nivå 6)

En trupp med ca 20 gymnaster födda 2013-2014 som tränar 2 gånger i veckan och tävlar på nivå 6; 10år och äldre 

 
Nivå 6:
Nivå 6 arrangeras regionalt, denna tävling vänder sig till gymnaster som är 10 år eller äldre och tävlar på bland annat rondat-flickis och handvolt på tumbling samt grupperad volt och överslag på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 

Regionsnivå - från 10 år 

 
Förkunskapskrav

Handstående utan vägg
Rondat-flickis
Handvolt 
Kontrollerad volt till stå
Överslag på bord
Spagat höger eller vänster eller splitt

Pikerad och sträckt volt 

 
Träningstider
Måndagar kl 17.00-19.00 Risbergska stora hallen
Torsdagar 17.00-18.30 Mariebergskolan
Söndag kl 09.00-11.00 Oscaria
Totalt; 5,5h/v
 
Ledare
Evelina Sundmark
Isabelle Engström
Fia-Katrin Carlsson
Vera Klaar
Lova Länk-Bergfalk
Greta Reinholdsson
 
Blå - Träna på att träna

De flesta i det här stadiet av sin utveckling säger fortfarande att de ”går på gymnastik”. Ofta vill nu barnen själva fokusera på en eller flera discipliner. Med goda ledares stöd växer nu lusten och viljan att träna. Här har vi vår stora chans att skapa förutsättningar för ett livslångt idrottande inom gymnastiken eller andra idrotter.


Träningen

Under lekfulla former flyttar vi försiktigt och med känsla för varje individs unika egenskaper fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen blir mer strukturerad och kräver större koncentration från utövarna. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) kompletterar grenspecifik träning.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

Ledaren behöver ha teknisk kompetens, men också djupare kunskap om barn och ungas utveckling. Utmaningen är att med rörelseglädjen intakt flexibelt anpassa prestationsmål efter varje barns fysiska och mentala utvecklingstakt. Kunskap inom träningslära är också nödvändig.

Tävling

Tävlingsgymnaster kan delta i rikstävlingar, men tävlar i första hand på lokal och regional nivå. Resultaten står inte i centrum. Uttagningar ska undvikas.

Att tänka på

  • Utövaren ska kunna delta i andra idrotter.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?