SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Röd 1 (Nivå 4)
En trupp med 25 gymnaster födda 2011-2012 som tränar 3 gånger i veckan och tävlar på nivå 4.
 
Vi är en tävlingsgrupp där det förväntas att man deltar och tränar och tävlar i alla tre grenar. Vi förväntar oss att gymnaster och föräldrar bidrar vid försäljningar - så vi har råd att tävla och göra andra lagaktiviteter.
 
Nivå 4:
Här tävlar de gymnaster som kör rondat-flickis-salto (olika positioner) och handvolt-volt på tumbling samt volter med skruvar på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 
Riksnivå - från 13 år
Regionsnivå - från 10 år
 
 
Träningstider:
Onsdagar kl 17.00-19.00 Karolinska skolan
Fredagar kl 17.00-19.30 Oscaria
Söndagar kl 17.00-19.30 Oscaria 
 

Förkunskaper:

* Rondat flickis salto

* Handvolt, på gång med handvolt volt.

* Pikvolt med helskruv

* Överslag och börjat träna tsukainhopp

* Dansvana/friståendevana

* Har viljan att tävla alla grenar

 

Ledare
Lukas Branting
Tuva Berglund
Agnes Björndal
Hampus Windefelt
Alexandra Nyström Pelenius
Frida Holmqvist
Sofie Törnqvist
 
 
 
 
Röd - Träna och Tävla

Vi vill attrahera och behålla precis alla utövare – barn, ungdomar och vuxna- som vill börja eller fortsätta tävla i gymnastik. För gymnaster som vill tävla, men inte på den högsta prestationsnivån i svenska mästerskap eller internationella tävlingar, finns ett brett utbud inom Svensk Gymnastik.

 

Träningen

Vi välkomnar alla gymnaster i olika discipliner, verksamheter och alternativa tävlingsformer. Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar, utvecklar och minskar skaderiskerna.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

I det här stadiet är skillnaderna stora mellan utövarnas fysiska och psykiska mognadsgrad. Ledarens förmåga att säkerställa individuell utveckling, åldersanpassa träningen och väcka det egna inre drivet är helt avgörande för om våra utövare ska känna glädje med gymnastiken och fortsätta träna. Därför behöver ledaren, utöver tekniskt kunnande, även ha kunskap om ungdomars utveckling.

Tävling

Vi vill göra tävlingsgymnastiken tillgänglig för fler. Därför anpassar vi tävlingssystem och tävlingsregler för olika målgrupper.

Att tänka på

  • Kompletterande träningsläger och förenings- och gruppaktiviteter är viktiga för teknisk och personlig utveckling, men också för sammanhållning och tillhörighetskänsla.
  • På grund av ökad träningsmängd och komplexitet i övningarna måste nu både tränare och utövare ha större kunskaper inom träningslära, återhämtning och nutrition.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?