SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Röd 9 (Nivå 4)

Trupp Röd 9

Vi är en av GFÖ:s killtrupper och består av killar födda 2007-2012. Vi tävlar på nivå 4.

 

Nivå 4

Här tävlar de gymnaster som kör rondat-flickis-salto på tumbling samt volter med skruvar på trampett.

Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömsningsreglementet.

Riksnivå - från 13 år

Regionsnivå - från 10 är

 

Träningstider:

Torsdag 17.00-18.30 Risbergska

Onsdag 17-19.30: Oscaria

Lördag 10.30-13.00 Oscaria

Total träningstid; 6,5h/veckan

 

Förkunskapskrav:

Rondat flickis stäm

Voltöppning handvolt

på gång handvolt volt

Sträckt 540

Överslag på bord

 

Ansvarig ledare:

Maria Larsson

 

 
Röd - Träna och Tävla

 

Vi vill attrahera och behålla precis alla utövare – barn, ungdomar och vuxna- som vill börja eller fortsätta tävla i gymnastik. För gymnaster som vill tävla, men inte på den högsta prestationsnivån i svenska mästerskap eller internationella tävlingar, finns ett brett utbud inom Svensk Gymnastik.
 

Träningen

Vi välkomnar alla gymnaster i olika discipliner, verksamheter och alternativa tävlingsformer. Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar, utvecklar och minskar skaderiskerna.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

I det här stadiet är skillnaderna stora mellan utövarnas fysiska och psykiska mognadsgrad. Ledarens förmåga att säkerställa individuell utveckling, åldersanpassa träningen och väcka det egna inre drivet är helt avgörande för om våra utövare ska känna glädje med gymnastiken och fortsätta träna. Därför behöver ledaren, utöver tekniskt kunnande, även ha kunskap om ungdomars utveckling.

Tävling

Vi vill göra tävlingsgymnastiken tillgänglig för fler. Därför anpassar vi tävlingssystem och tävlingsregler för olika målgrupper.

Att tänka på

  • Kompletterande träningsläger och förenings- och gruppaktiviteter är viktiga för teknisk och personlig utveckling, men också för sammanhållning och tillhörighetskänsla.
  • På grund av ökad träningsmängd och komplexitet i övningarna måste nu både tränare och utövare ha större kunskaper inom träningslära, återhämtning och nutrition.
 
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?