SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.

Partiernas svar på utmaningen kring gymnastikhall
2023-01-25 14:14

Vi har skickat ut frågor till alla partier i Örebro hur de ställer sig till våra utmaningar om specialanpassade lokaler.

 

Frågorna har gått till partiernas respektive kommunalråd.

Här kan ni läsa svaren och våra kommentarer på frågorna 

 

De flesta förknippar gymnastik med egna minnesbilder av redskapsgymnastiken på skolidrotten. Här har vi alla från föreningen, styrelse, ledare, gymnaster, föräldrar och andra anhöriga en stor uppgift att förklara detta.

 

Gymnastik är en idrott med nio olika discipliner, varav fyra är olympiska discipliner. I Sverige är truppgymnastiken den största disciplinen och GF Örebro en av landets och Europas främsta föreningar. I GF Örebro har vi Barngymnastik, Paragymnastik, Motion, Truppgymnastik, Artistisk gymnastik, Cheerledading och Parkour!

 

För oss inom gymnastiken är det självklart att våra träningsmöjligheter skall vara anpassade för våra särskilda förutsättningar. Ishockeyn behöver aldrig försvara varför de behöver is på rinken för att träna. Att fotbollen skall ha möjlighet att träna på gräs/konstgräs är det sällan någon som lyfter på ögonbrynen över.

 

GF Örebro är med sina ca 2300 medlemmar länets största förening för barn och ungdomar. De flesta av medlemmarna är tjejer.

 

Vi har tre gånger så många tjejer i vår verksamhet som den näst största föreningen och vi har 50% fler tjejer än de näst största och tredje största föreningarna tillsammans!

 

Av Sveriges 20 största kommuner är det faktiskt bara Örebro kommun som valt att inte hjälpa gymnastiken att få tillgång till ändamålsenlig träningsanläggning.

 

Kommunen stöttar GF Örebro då och då genom att göra redskapsinköp, vilket vi är jättetacksamma för då redskap är en dyr post för föreningens ekonomi. Men man måste göra skillnad på anläggning och utrustning.

 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?