SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Röd 8 (Nivå 4-5)

Trupp röd 8 består av ca 30 härliga gymnaster födda 2010-2011. Vi tränar 3 gånger i veckan och tävlar på nivå 4 & 5.

 

Nivå 5:

Här tävlar de gymnaster som kör bland annat rondat-flickis-salto och volt-handvolt på tumbling samt sträckta volter på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 

Riksnivå - från 13 år

Regionsnivå - från 10 år

 

Nivå 6:
Nivå 6 arrangeras regionalt, denna tävling vänder sig till gymnaster som är 10 år eller äldre och tävlar på bland annat rondat-flickis och handvolt på tumbling samt grupperad volt och överslag på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 

Regionsnivå - från 10 år

 
 
Träningstider
Tisdagar kl 17.00-19.00 på I3- Fristående
Torsdagar kl 17.00-19.30 på Oscaria
Lördagar kl 09.30-12.00 på Oscaria
Träningstid; 7h/veckan
 

Förkunskaper

 • Rondat flickis salto
 • Handvolt stäm
 • Pikerad halvskruv 
 • Överslag 
 • God dansvana 

Förväntningar på gymnasten: 

 • Vill utvecklas inom gymnastiken 
 • Deltar på tävlingar vi anmäler oss till 
 • Är på träningarna av egen vilja 
 • Lyssnar på ledare

 

Ledare

Elsa Eriksson 

Tindra Sahlén 

Matilda Göransson

Klara Berndt 

 

 
 
Röd - Träna och tävla
Vi vill attrahera och behålla precis alla utövare – barn, ungdomar och vuxna- som vill börja eller fortsätta tävla i gymnastik. För gymnaster som vill tävla, men inte på den högsta prestationsnivån i svenska mästerskap eller internationella tävlingar, finns ett brett utbud inom Svensk Gymnastik.
 

Träningen

Vi välkomnar alla gymnaster i olika discipliner, verksamheter och alternativa tävlingsformer. Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar, utvecklar och minskar skaderiskerna.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

I det här stadiet är skillnaderna stora mellan utövarnas fysiska och psykiska mognadsgrad. Ledarens förmåga att säkerställa individuell utveckling, åldersanpassa träningen och väcka det egna inre drivet är helt avgörande för om våra utövare ska känna glädje med gymnastiken och fortsätta träna. Därför behöver ledaren, utöver tekniskt kunnande, även ha kunskap om ungdomars utveckling.

Tävling

Vi vill göra tävlingsgymnastiken tillgänglig för fler. Därför anpassar vi tävlingssystem och tävlingsregler för olika målgrupper.

Att tänka på

 • Kompletterande träningsläger och förenings- och gruppaktiviteter är viktiga för teknisk och personlig utveckling, men också för sammanhållning och tillhörighetskänsla.
 • På grund av ökad träningsmängd och komplexitet i övningarna måste nu både tränare och utövare ha större kunskaper inom träningslära, återhämtning och nutrition.
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?