SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Truppgymnastik

Trupp Röd 5 (Nivå 3-4)
Trupp Röd 5 består av 28 gymnaster födda 2007-2009 som tävlar på nivå 3-4! 
Under 2023 har vi tagit guld på rikstrean 13-16år och silver på riksfyran 13-16år. Sedan tidigare har vi bland annat även tagit silver och brons på riksfyran 13-16år.
 
Följ oss på instagram för att se mer: @gforebro_t45

Nivå 3 och 4:
Här tävlar de gymnaster som kör rondat-flickis-salto och handvolt-volt på tumbling samt volter med skruvar på trampett. Tävlingen körs enligt reglementet Nationella Bedömningsreglementet. 
Riksnivå - från 13 år
 
Träningstider:
 
 
Förkunskapskrav:
* Rondat-flickis-salto på tumbling
* Handvolt-volt på tumbling
* Överslag/tzukatryck på bord
* Sträckt volt med minimum 360 skruv på trampett
* Vana att dansa fristående + Piksitt, hjula-flickis, saxhopp, framåtbalans och 360 hopp.
 
Vi har plats för fler gymnaster i laget! Är du intresserad av att börja träna med oss kontaktar du Caroline.
 
Ansvarig ledare: 
Caroline Lidberg
Mail: caroline.lidberg@gymnastik.se
 
Röd - Träna och tävla

 

Vi vill attrahera och behålla precis alla utövare – barn, ungdomar och vuxna- som vill börja eller fortsätta tävla i gymnastik. För gymnaster som vill tävla, men inte på den högsta prestationsnivån i svenska mästerskap eller internationella tävlingar, finns ett brett utbud inom Svensk Gymnastik.
 

Träningen

Vi välkomnar alla gymnaster i olika discipliner, verksamheter och alternativa tävlingsformer. Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar, utvecklar och minskar skaderiskerna.

Ledaren/tränaren och ledarskapet

I det här stadiet är skillnaderna stora mellan utövarnas fysiska och psykiska mognadsgrad. Ledarens förmåga att säkerställa individuell utveckling, åldersanpassa träningen och väcka det egna inre drivet är helt avgörande för om våra utövare ska känna glädje med gymnastiken och fortsätta träna. Därför behöver ledaren, utöver tekniskt kunnande, även ha kunskap om ungdomars utveckling.

Tävling

Vi vill göra tävlingsgymnastiken tillgänglig för fler. Därför anpassar vi tävlingssystem och tävlingsregler för olika målgrupper.

Att tänka på

  • Kompletterande träningsläger och förenings- och gruppaktiviteter är viktiga för teknisk och personlig utveckling, men också för sammanhållning och tillhörighetskänsla.
  • På grund av ökad träningsmängd och komplexitet i övningarna måste nu både tränare och utövare ha större kunskaper inom träningslära, återhämtning och nutrition.
 
 
Ladda hem medlemsappen
Våra samarbetspartners
Handla dina föreningskläder hos oss
Stöd GF Örebro genom gräsroten och Svenska spel
Hur kan vi hjälpa dig med din grafiska profil?